İletişim Formu Aracılığıyla İşlenen Kişisel Verilere Yönelik Aydınlatma Metni

 

Allbatross Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (‘’ Allbatross Yatırım’’ veya ‘’Şirket ‘’) 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nu (‘’Kanun’’), Kişisel Verileri Koruma Kurulu Kararları ve ilgili tüm yasal mevzuatlarda aranan yükümlüklere uygun olarak hareket etmektedir. İşbu Aydınlatma Metni Allbatross Yatırım tarafından, Veri Sorumlusu olarak Kanun’un 10. Maddesinde açıklanan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek ve Kanun’un 11. Maddesinde sayılan haklarınıza ilişkin iletişim formu aracılığıyla kişisel verileri işlenen siz gerçek kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmiştir. Elde edilen kişisel verileriniz işbu Aydınlatma Metninde açıklanan amaçlar ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olacak şekilde işlenebilmektedir.

1.İşlenen Kişisel Veriler

Kişisel Veri; kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ait her türlü bilgiyi ifade eder. İnternet sitemizde yer alan iletişim formunu tarafımıza göndermeniz durumunda Kimlik (ad soyad), İletişim (e-posta adresi), Müşteri İşlem (talep/şikâyet bilgisi) veri kategorilerinde kişisel verileriniz işlenebilmektedir.

  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Toplanan kişisel verileriniz Allbatross Yatırım tarafından; talep ve önerilerinizin alınması, şikayetlerin takibi, bilgi edinme başvurularının yanıtlanması ile iletişim süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenebilecektir.

  1. Kişisel Verilerinizin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından Kanun’ un 8. Maddesinde düzenlenen kişisel verilerin aktarılması şartlarına uygun olarak talep ettiğiniz hizmetin ifa edilmesi amacıyla gerekmesi durumunda ilgili tedarikçilere, grup şirketlerine ve Şirketimizle aralarında organik bağ bulunan şirketlere aktarılabilecektir.

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Gerekçesi

Kişisel Verileriniz Şirketimiz tarafınızdan internet sitemizde yer alan İletişim Formu ’nun doldurulması esnasında Kanunun 5Maddesi 2. Fıkrasının (c) bendinde düzenlenen ‘’sözleşmenin kurulması veya ifası için zorunlu olma’’ veri işleme şartına dayanarak işlenebilmektedir.

Ek olarak e-posta, telefon, kısa mesaj, sözleşme, sosyal medya mecraları ve benzeri diğer vasıtalar aracılığıyla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak bize ulaşmanız durumunda da kişisel verileriniz işlenebilmektedir.

  1. Kanun’un 11. Maddesinde Düzenlenen İlgili Kişi Olarak Haklarınız
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme

Yukarıda sıralanan başvuru ve taleplerinizi internet sitemizde yayımlanan Veri Sahibi Başvuru Formu ‘nu doldurarak, ıslak imzalı bir nüshasını Huzur Mah. Azerbaycan Cad. No:4 Skyflat B Blok Kat:2 Sarıyer/İSTANBUL adresimize elden teslim edebilir veya noter kanalı ile iletebilirsiniz. Elektronik posta yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı  kvkk@allbatrossyatirim.com adresimize, kep aracılığıyla yapmak istediğiniz başvurularınızı güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanarak allbatrossyatirim@hs03.kep.tr adresimize iletebilirsiniz.  

Başvurunuzda bulunması gereken hususlar ile başvuru yöntemine ilişkin detaylı bilgiye Veri Sahibi Başvuru Formu’ndan ulaşabilirsiniz.